IBB-MIESHUIS-VOORZIJDE-3D-BEELDIBB-MIESHUIS-ACHTERZIJDE-3D-BEELDIBB-MIES-HUIS-PLTGRNDIBB-MIES-AXO-KL-001IBB-MIES-HUIS-INT-PERSPIBB-LOFTHUIS-VOORZIJDE-3D-BEELDIBB-LOFTHUIS-ACHTERZIJDE-3D-BEELDIBB-LOFT-HUIS-PLTGRNDIBB-LOFT-AXO-KL-001IBB-LOFT-HUIS-INT-PERSP

 

 

 

IBBX
Ik bouw betaalbaar is een financiele regeling die mensen met een bescheiden beurs een lening tegen gunstige voorwaarden verstrekt zodat zij een eigen huis kunnen bouwen.
In verschillende steden in Nederland zijn er kavels te koop onder deze regeling, onder andere in Almere (ibbA) en Den Haag (ibbDH).
Deze studie schetst de mogelijkheden voor een kavel van 5,4 m breed, 10,1 m lang en 2 bouwlagen.
Twee types zijn uitgewerkt.
Het Mieshuis heeft op de begane grond in het hart een trap die een ruimte aan de tuin en een ruimte aan de voortuin maakt, deze ruimtes hebben verdiepingshoge schuifpuien. Hierdoor is er contact met buiten bij het eten of lezen van een krant of tablet. De entree, garderobe en toilet bevinden  zich in een wit volume van hout. De gevel op de verdieping is van hout en heeft een aantal vierkante ramen van verschillende afmetingen.
Het Lofthuis heeft één doorlopende ruimte bestaande uit een eetkamer, keuken en woonkamer. Zowel de woonkamer als de eetkamer bevinden zich aan de gevel en hebben licht en zicht naar buiten / de tuin . De gevel is van zalmkleurig baksteen en heeft een aantal vierkante ramen van verschillende afmetingen, de entree en de schuifpui aan de tuin vormen een uitzondering, ze verbinden het huis met de omgeving en de tuin.

locatie:               
in diverse plekken in Nederland
datum ontwerp:
2017
programma en oppervlak:
rijwoning, ca 110m²
opdrachtgever:               
particulier
ontwerp:
studio Ban, Martijn van den Ban