WOONARK-IJSBAANPAD-SITUATIE-FOTOIMG_8920WOONARK-IJSBAANPAD-OPENING-TERRASIMG_8922IMG_8924WOONARK-IJSBAANPAD-INTERIEURWOONARK-IJSBAANPAD-INTERIEUR-002WOONARK-IJSBAANPAD-SITEWOONARK-IJSBAANPAD-SCHEMA-MET-MAQUETTE-ZW004-c-site-stijger-200-webWOONARK-IJSBAANPAD-3D-SCHEMA-001004-c-gevel-grey-alu-web004-c-interieurview-naar-buiten-web004-d-ark-ijsbaanpad-entresol-web-170120004-d-ark-ijsbaanpad-sousterrain-web-170120004-C-IJSBAANPAD-MAQUETTE-001

 

 

Woonark Ijsbaanpad

Op de kop van een steiger ligt deze woonark afgemeerd. Om optimaal gebruik te maken van de situatie zijn alle kleine ruimtes, badkamers, berging en de slaapvertrekken beneden in het sousterrain gelegen. De woonkamer, keuken en woonkamer bevinden zich op de entresol en vormen een één grote ruimte die overloopt in het terras. Het terras is georiënteerd op het westen biedt uitzicht op de Schinkel, een  80 meter brede vaart waar vaak boten langs komen. De entree van de woonark koppelt door middel van een vide de beneden wereld met kleine ruimtes aan de grote leefruimte met uitzicht op het water.
De woonark is ontworpen als een monoliet gemaakt van golfplaat in metalic grijze kleur, een utilitair volume dat zacht schittert in de zon. De ramen hebben allen gelijke lengte en breedte verhoudingen maar verschillen van grootte afhankelijk van de relatie met de omgeving. Het grootste venster zit op de kop bij het terras.

 

locatie:               
Ijsbaanpad, Amsterdam
datum:
2015
programma en oppervlak:
woonark, ca 170m²
opdrachtgever:               
particulier
ontwerp:
studio Ban, Martijn van den Ban
interieurontwerp:
Rian Knop
aannemer:
ABC arkenbouw, Urk